İLETİŞİM : 0224 452 4 966

VERGİ SİRKÜLERİ

 

Sayı                : 2018-027

Tarih             : 06.11.2018

Konu              : Konut İnşaatların Metrekaresinde Kullanılan Malzeme Miktarları Hakkında

 

Gelir İdaresi Başkanlığı 2015 yılı Sayıştay Denetim Raporunu esas alarak, Vergi Dairesi Başkanlıklarına hitaben gönderdiği 11.05.2016 tarih ve E.50114 sayılı yazısında, KDV iadelerinde yersiz iadeye mahal vermemek adına yüklenilen KDV listelerinde yer alan demir, çimento, hazır beton, tuğla gibi inşaata ilişkin temel girdi malzemelerin teknik bilgi gerektiren kullanım miktarları konusunda gerekli araştırmaların yapılması, ilgili meslek odalarından bilgi alınması, YMM KDV İade raporlarında bu değerlendirmelere yer verilmesini sağlamak suretiyle KDV iade taleplerinin sonuçlandırılması gerektiğini ifade etmiştir.

İlgili Vergi Dairesi Başkanlığının Antalya İnşaat Mühendisleri Odasından inşaatta kullanılan temel girdi malzemelerine yönelik bilgi talebine istinaden Türkiye İnşaat Mühendisleri Odasının Antalya Şube Başkanlığına gönderdiği 08.06.2016 tarih ve 1303 sayılı yazısı ekte yer almaktadır.

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın, bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. ATABEY DENETİM Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim’e, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.


Saygılarımızla...

ATABEYDENETİM