İLETİŞİM : 0224 452 4 966

 

VERGİ SİRKÜLERİ

 
 

Sayı                 :2023-04

Tarih               :14.02.2023

Konu               :Deprem Bölgesine (10 İl) Yapılan Satışlarda Tevkifat Uygulaması

 

Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliği’nin “2.1.3.1. Kısmi Tevkifatın Mahiyetive Tevkifat Uygulayacak Alıcılar” bölümünde;
 

“213 sayılı Kanuna göre, mücbir sebebin başladığı tarihten sona erdiği tarihe kadar geçen sürede, mücbir sebepten yararlanan mükelleflerin vergi ödevleri ertelenmektedir.

Bu kapsamda beyanname verme yükümlülükleri ileri tarihe ertelenen mükelleflerin, mücbir sebep halinde bulunduğu süre içerisinde kısmi tevkifat kapsamındaki alımlarında tevkifat uygulanmaz.

Şu kadar ki, işleme taraf satıcı mükellefin de mücbir sebep kapsamında bulunması halinde, söz konusu alımlarda genel hükümler çerçevesinde tevkifat uygulamasına devam olunur.” Hükmü yer almaktadır.

Buna göre; vergi mükellefiyet kaydı, mücbir sebep ilan edildiği Adana,  Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde bulunan mükelleflere tevkifat kapsamındaki mal ve hizmet teslimlerinde 06.02.2023 ile 31.07.2023 (bu tarih dahil) tarihleri arasında KDV tevkifatı yapılmayacak, bu kapsamda düzenlenen faturalar tevkifatsız düzenlenecektir.